SMV

Als wij zeggen: ‘een SMV is méér dan een caravan’, dan vormt dat zeker geen loze kreet. Natuurlijk, hij werd destijds als kampeermiddel ontwikkeld en vervult die functie nog steeds overtuigend. Gedurende de vele tientallen jaren dat de fabriek in het Zweedse Örebro een bloeiend bestaan leidde manifesteerden de modellen zich in het topsegment onder de caravans, hetgeen zich overigens ook vertaalde in pittige prijskaartjes. SMV’s onderscheidden zich toen echter niet door tierelantijntjes, maar door een bijzonder duurzaam concept, een hoogwaardige afwerking, ingenieuze technische oplossingen en een interieur vol Scandinavische ambiance.

Op de keper beschouwd is van al die eigenschappen heden ten dage nog niets verloren gegaan. Het verstrijken der tijd heeft er echter een belangrijke dimensie aan toegevoegd, namelijk de charme van een oldtimer. Er hangt een prachtig stuk historie achter de auto, overal goed voor vele bewonderende blikken. De zeer karakteristieke uitstraling doet een SMV nadrukkelijk afstand nemen van wat men tegenwoordig wel eens oneerbiedig een ‘sleurhut’ noemt. Uit ervaring weten wij dat veel eigenaren volstrekt nimmer een andere caravan zouden overwegen. Het is een SMV of niets!

Feitelijk verenigt deze markante Zweedse caravan dus ratio en emotie op een onnavolgbare wijze. Hij maakt nostalgische gevoelens los, maar kwijt zich ook perfect van zijn taak als praktisch en comfortabel kampeermiddel, indien gewenst zelfs voor de wintersport. Dit alles tegen lage kosten. In tegenstelling tot de nieuwprijzen liggen de huidige waardes op een heel bereikbaar niveau en het bezit pleegt zelden een zware aanslag op de portemonnee. Wie een goed exemplaar aanschaft, mag rekenen op een beperkte onderhoudsbehoefte en hoeft slechts wat geld opzij te leggen voor stalling en verzekering

Reacties zijn gesloten.